OM OSS

På begynnelsen av 90-tallet ønsket ungdommene i bydel Grünerløkka et sted der de kunne utvikle sine evner og interesser. I 1994 opprettet derfor bydelen X-Ray Ungdomskulturhus med støtte fra barne- og familiedepartementet. Målet var å gi ungdom et sted hvor de kunne få mulighet til å utvikle sine kunstneriske interesser gjennom ulike aktiviteter. Man ønsket også at ungdommer skulle få muligheten til å styre sitt eget hus på egne premisser.

X-Ray Ungdomskulturhus er et rusfritt tilbud for barn og unge fra Oslo og omegn. Den største målgruppen består av ungdom mellom 13 – 25 år, men huset har etter hvert også bidratt til aktivisering av barn fra femårsalderen. X-Ray Ungdomskulturhus har gjennom årene opparbeidet seg til å bli en plattform og et etablerende utgangspunkt for ungdom innen ulike former for ungdomskultur.

X-Ray UngdomsKulturhus

X-Ray Ungdomskulturhus er et sted for ungdom som spesielt driver med eller er interessert i: dans, musikk, video, radio, data, teater og sport. Alle som vil være med å skape et godt ungdomsmiljø er velkomne.

Husstyret

X-Ray Ungdomskulturhus styres gjennom husets hus-styre som består av ledere fra hver aktivitetsgruppe. Ved møtene i hus-styre bistår også ledere, kulturkonsulenter, ungdomskonsulenter, prosjektledere og rådgivere som er med i organisasjonsstrukturen til X-Ray Ungdomskulturhus.

mEATing Point

mEATing Point (tidligere kalt CafèX) er et relativt nytt prosjekt basert på Café-X sine aktiviteter. mEATing Point har tidligere vært drevet av våre volontører. Ettersom vår søknad om volontørtjeneste ble avslått i 2011, ble vi nødt til å innføre noen endringer ved huset. Ulas Korhan som er tidligere volontør ble i 2012 ansatt ved mEATing Point. Sammen med husets administrative ansvarlig Farooq Farooqi har de fokusert på å videreutvikle mattilbudet og aktivitetene ved mEATing Point. mEATing Point har fungert godt som en møteplass for både gruppene og brukerne ved huset. Det er blitt arrangert overnattinger, konferanser og møter ved mEATing Point, og mattilbudet har blitt utvidet med spennende småretter.

 Åpningstider

  • Mandag: 11:00 – 23:00
  • Tirsdag: 11:00 – 23:00
  • Onsdag: 11:00 – 23:00
  • Torsdag: 11:00 – 23:00
  • Fredag: 11:00 – 23:00
  • Lørdag: 11:00 – 23:00
  • Søndag: 11:00 – 23:00

Kommentarer er stengt.